baner cook&love wejście do sklepu

Sok z winogron

Winogrona są niezwykle bogatym źródłem glukozy, a przez to świetnie sprawdzą się jako szybkie śniadanie. Skórka winogron zmniejsza ryzyko wystąpienia nowotworów złośliwych. Skórka z winogron zawiera polifenole, które usuwają toksyny z organizmu, obniżają ciśnienie krwi oraz zapobiegają chorobom serca.

Porada:
Jednym z głównych składników winogron jest glukoza. Owoce te zawierają również flawonoidy, które mają zbawienny wpływ na pracę serca i zapobiegają miażdżycy. Minerały zawarte w winogronach zwiększają siłę fizyczną i usuwają toksyny z organizmu. Pestki i skórka owoców winogron zawierają resweratrol, który zapobiega występowaniu chorób nowotworowych. Ze względów zdrowotnych ważne są również trzy typy polifenoli, jakie zawierają winogrona.

Ocena przepisu

  • (5 /5)
  • (1 Rating)

Autor przepisu

Anna Werelich

Kocham jeść:))) Zdrowo, kolorowo i smacznie. Wartościowe jedzenie sprawia, że czuję się lepszym, sprawniejszym, tryskającym energią człowiekiem! Nie wyobrażam sobie życia bez aktywności. Biegam, ćwiczę jogę i fitness, podróżuję. Jako biolog ( ...