Winogrona są niezwykle bogatym źródłem glukozy, a przez to świetnie sprawdzą się jako szybkie śniadanie. Skórka winogron zmniejsza ryzyko wystąpienia nowotworów złośliwych. Skórka z winogron zawiera polifenole, które usuwają toksyny z organizmu, obniżają ciśnienie krwi oraz zapobiegają chorobom serca.
Porada:
Jednym z głównych składników winogron jest glukoza. Owoce te zawierają również flawonoidy, które mają zbawienny wpływ na pracę serca i zapobiegają miażdżycy. Minerały zawarte w winogronach zwiększają siłę fizyczną i usuwają toksyny z organizmu. Pestki i skórka owoców winogron zawierają resweratrol, który zapobiega występowaniu chorób nowotworowych. Ze względów zdrowotnych ważne są również trzy typy polifenoli, jakie zawierają winogrona.
Oceń ten przepis
1 Osoba/Osób oceniło ten przepis.
Średnia ocena
(5 / 5)
Brak komentarzy.