Tym razem przygotowałem sos koperkowy. Dodatek został wykonany z myślą o plackach z cukinii. Oczywiście sos nadaje się do wielu innych potraw 🙂 Sos został przeze mnie wykonany dosłownie w 5 góra 10 minut. W smaku bardzo przypomina zupę koperkową – pewnie przez koperek 🙂 Mam nadzieję, że wykorzystacie go do podkreślenia smaku własnych potraw.

Sos koperkowy
- Poziom trudności Łatwe przepisy kulinarne
Ocena przepisu
- (5 /5)
- (1 Rating)
Składniki
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki mąki
- 500ml wody
- 1 kostka warzywna
- pęczek koperku
Instrukcje
- 1. W garnku na wolnym ogniu roztapiamy masło. Do roztopionego masła wsypujemy mąkę i dokładnie mieszamy by nie zrobiły się grudki. Do zasmażki wlewamy 500ml wody i dodajemy 1 kostkę warzywną. Doprowadzamy do wrzenia. Gdy zacznie pięknie bulgotach dodajemy posiekany koperek i porządnie mieszamy. Gotujemy do momentu gdy konsystencja sosu będzie nam odpowiadała.
- Rodzaj dania :Przepisy na sosy, Przepisy wegetariańskie
- Składniki :Koper włoski
Autor przepisu
Anna Werelich
Kocham jeść:))) Zdrowo, kolorowo i smacznie. Wartościowe jedzenie sprawia, że czuję się lepszym, sprawniejszym, tryskającym energią człowiekiem! Nie wyobrażam sobie życia bez aktywności. Biegam, ćwiczę jogę i fitness, podróżuję. Jako biolog ( ...
Zobacz więcej przepisów tego autora...Blog Kulinarny na Facebooku
Najnowsze artykuły
- Domowe sposoby na oczyszczanie wątroby
- Jak podnieść odporność? Złote mleko czyli eliksir z rumianku i kurkumy!
- Kumkwat – słoneczne wspomnienie lata
- Nadczynność i Niedoczynność Tarczycy, Choroba Hashimoto i Gravesa-Basedowa – Objawy, Dieta, Leczenie, Badania – Kompendium Wiedzy!
- Alternatywa dla plastikowych butelek PET i nieporęcznych bidonów? Poznaj hit – antybutelkę!
Poradnik kuchenny
Ostatnie przepisy kulinarne
-
Tadżin z warzyw
Specjał kuchni marokańskiej. Garnki tagine dostępne są w naszym sklepie....
Autor przepisu Anna Werelich | -
Oczyszczający sok z buraka
Mieszanka buraków, imbiru, cytryny i jabłka pozytywnie wpływa na oczyszczanie...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Jaglanka z czerwoną soczewicą i wędzoną papryką
Pożywny, sycący pomysł na zupę krem z kaszy jaglanej i...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „marchewkowe oczyszczanie”
Idealny sok na wzmocnie funkcji immunologicznych organizmu. Wykazuje właściwości przeciwzapalne,...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „Zielony eliksir młodości”
Sok na bazie szpinaku, kiwi, geranium, cytryny, gruszki i imbiru....
Autor przepisu Anna Werelich |
Oceń ten przepis
1 Osoba/Osób oceniło ten przepis.
Średnia ocena
(5 / 5)
Brak komentarzy.