baner cook&love wejście do sklepu

Tarta z truskawkami, rabarbarem i miętą

Przepis został znaleziony na blogu czympachnieuzakow. Tarta jest bardzo świeża dzięki kwaskowi rabarbaru a zarazem słodka przez wykorzystanie dojrzałych, polskich truskawek i cukru. Ja zrobiłem wersję „Max” ale nic nie stoi na przeszkodzie by wykonać na podstawie tego przepisu małe tarty idealne na „przyjęcia koktajlowe”. Dzięki wykorzystaniu mrożonego ciasta francuskiego wykonanie tart zajmuje kilka minut (nie licząc pieczenia oczywiście:-)

Czas pieczenia: 15-20 minut w temperaturze 200°C

Ocena przepisu

  • (0 /5)
  • (0 Rating)

Autor przepisu

Anna Werelich

Kocham jeść:))) Zdrowo, kolorowo i smacznie. Wartościowe jedzenie sprawia, że czuję się lepszym, sprawniejszym, tryskającym energią człowiekiem! Nie wyobrażam sobie życia bez aktywności. Biegam, ćwiczę jogę i fitness, podróżuję. Jako biolog ( ...