Oglądając w telewizji reklamę „Wrapsów” wiedziałem, że muszę coś z nich przygotować a że było już późno to z samego rana popędziłem do pobliskiego marketu by móc je zakupić i skonsumować 🙂 Wykonałem je z „resztek” walających się po lodówce. Ten przepis to część pierwsza „podróży po krainie tortilli”. Będę się starał przynajmniej, co dwa tygodnie podawać nowe pomysły na wykorzystanie „Wrapsów”. Mam nadzieję, że zasmakujecie w nich tak samo jak ja 🙂
Tortilla wegetariańska
- Poziom trudności Średni
Ocena przepisu
- (0 /5)
- (0 Rating)
Składniki
- 1 opakowanie „Wrapsów” – 4 placki
- 1/2 główki sałaty lodowej
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1/2 ogórka
- 1 pomidor
- 4 pieczarki
- 2/3 kubka majonezu
- 4 łyżki keczupu
- masło
Instrukcje
- 1. Zaczynamy od zrobienia „nadzienia”. Umyte liście sałaty rozrywamy na średniej wielkości kawałeczki, pomidora kroimy w kostkę, ogórka najpierw kroimy w kółka o grubości 1cm a następnie każde kółko dzielimy na ćwiartki, pieczarki dobrze płuczemy pod bieżącą wodą i kroimy w dużą kostkę. Sałatę, pomidora i ogórka umieszczamy w misce i dosypujemy 1/2 puszki kukurydzy. Na maśle podsmażamy pieczarki. W dużym kubku mieszamy ze sobą majonez i keczup (keczup powinien być dobrej, jakości – najlepiej „smakowy”). Gotowy „sos” przelewamy do miski i porządnie mieszamy z jarzynami. Na suchej patelni przez kilka sekund z każdej strony podgrzewamy „Wrapsy”. Na podgrzane placki wykładamy (koniecznie w tej kolejności) „farsz” z miski a następnie podsmażone pieczarki. „Wrapsy” składamy tak jak jest pięknie narysowane na opakowaniu. Warto „zszyć” gotową tortille wykałaczką by się nie rozlatywała na talerzu.
- Rodzaj dania :Przepisy na dania warzywne, Przepisy wegetariańskie
- Rodzaj przepisu :Przepisy na obiad
- Składniki :Ketchup, Kukurydza, Majonez, Ogórek, Pieczarki, Pomidory
Autor przepisu
Anna Werelich
Kocham jeść:))) Zdrowo, kolorowo i smacznie. Wartościowe jedzenie sprawia, że czuję się lepszym, sprawniejszym, tryskającym energią człowiekiem! Nie wyobrażam sobie życia bez aktywności. Biegam, ćwiczę jogę i fitness, podróżuję. Jako biolog ( ...
Zobacz więcej przepisów tego autora...Blog Kulinarny na Facebooku
Najnowsze artykuły
- Domowe sposoby na oczyszczanie wątroby
- Jak podnieść odporność? Złote mleko czyli eliksir z rumianku i kurkumy!
- Kumkwat – słoneczne wspomnienie lata
- Nadczynność i Niedoczynność Tarczycy, Choroba Hashimoto i Gravesa-Basedowa – Objawy, Dieta, Leczenie, Badania – Kompendium Wiedzy!
- Alternatywa dla plastikowych butelek PET i nieporęcznych bidonów? Poznaj hit – antybutelkę!
Sprawdź jak poprawić jakość powietrza!
Poradnik kuchenny
Ostatnie przepisy kulinarne
-
Tadżin z warzyw
Specjał kuchni marokańskiej. Garnki tagine dostępne są w naszym sklepie....
Autor przepisu Anna Werelich | -
Oczyszczający sok z buraka
Mieszanka buraków, imbiru, cytryny i jabłka pozytywnie wpływa na oczyszczanie...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Jaglanka z czerwoną soczewicą i wędzoną papryką
Pożywny, sycący pomysł na zupę krem z kaszy jaglanej i...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „marchewkowe oczyszczanie”
Idealny sok na wzmocnie funkcji immunologicznych organizmu. Wykazuje właściwości przeciwzapalne,...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „Zielony eliksir młodości”
Sok na bazie szpinaku, kiwi, geranium, cytryny, gruszki i imbiru....
Autor przepisu Anna Werelich |
- Ostatnie
- Popularne
- Losowe
Oceń ten przepis
0 Osoba/Osób oceniło ten przepis.
Średnia ocena
(0 / 5)
Brak komentarzy.