Bardzo dobre i szybkie danie dla zapracowanych. Oczywiście ze składnikami możemy pokombinować na wszelkie sposoby robiąc inny (własny) sos lub dobierając inne rodzaje tortellini i warzyw na patelnię. Mnie jednak smakuje najbardziej wersja przedstawiona w tym przepisie (lubię zielona warzywa). Myślę, że każdemu przypadnie do gustu ten ekspresowy pomysł na obiad.
Warzywa na patelnię z tortellini
- Poziom trudności Łatwe przepisy kulinarne
Ocena przepisu
- (5 /5)
- (2 Rating)
Składniki
- paczka mrożonych warzyw na patelnię (mieszanka zielona)
- 1 paczuszka tortellini
- sos grzybowy
- sól
- masło
Instrukcje
- 1. Zaczynamy od dodania masła do rozgrzanego garnka. Następnie dodajemy wybrane mrożone warzywa i mieszamy. W międzyczasie rozgrzewamy wodę na tortellini (trzeba dodać szczyptę soli). Nie mogę podać dokładnego czasu gotowania się tortellini ponieważ wszystko zależy z jakiej firmy kupimy oraz czy będą świeże czy suche. W trzecim garnku robimy sos z proszku (pieczarkowy) według instrukcji na opakowaniu. Gdy tortellini będą gotowe odcedzamy i dodajemy do garnka z warzywami. Następnie do tortellini i warzyw wlewamy sos i łączymy składniki mieszając przez około 1 minutę.
- 2. Zrobienie takiego posiłku nie zajmuje więcej niż 15 min a smak jest naprawdę bardzo dobry. Dodam jeszcze, że sos z proszku dodałem tylko dlatego by danie było łatwiejsze w przygotowaniu i szybsze ale nic nie stoi na przeszkodzie przy przygotować własny pyszny sos.
- Danie gotowe w 15 Minut(y)
- Rodzaj dania :Przepisy na dania warzywne, Przepisy wegetariańskie
- Rodzaj przepisu :Przepisy na obiad
Autor przepisu
Anna Werelich
Kocham jeść:))) Zdrowo, kolorowo i smacznie. Wartościowe jedzenie sprawia, że czuję się lepszym, sprawniejszym, tryskającym energią człowiekiem! Nie wyobrażam sobie życia bez aktywności. Biegam, ćwiczę jogę i fitness, podróżuję. Jako biolog ( ...
Zobacz więcej przepisów tego autora...Blog Kulinarny na Facebooku
Najnowsze artykuły
- Domowe sposoby na oczyszczanie wątroby
- Jak podnieść odporność? Złote mleko czyli eliksir z rumianku i kurkumy!
- Kumkwat – słoneczne wspomnienie lata
- Nadczynność i Niedoczynność Tarczycy, Choroba Hashimoto i Gravesa-Basedowa – Objawy, Dieta, Leczenie, Badania – Kompendium Wiedzy!
- Alternatywa dla plastikowych butelek PET i nieporęcznych bidonów? Poznaj hit – antybutelkę!
Sprawdź jak poprawić jakość powietrza!
Poradnik kuchenny
Ostatnie przepisy kulinarne
-
Tadżin z warzyw
Specjał kuchni marokańskiej. Garnki tagine dostępne są w naszym sklepie....
Autor przepisu Anna Werelich | -
Oczyszczający sok z buraka
Mieszanka buraków, imbiru, cytryny i jabłka pozytywnie wpływa na oczyszczanie...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Jaglanka z czerwoną soczewicą i wędzoną papryką
Pożywny, sycący pomysł na zupę krem z kaszy jaglanej i...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „marchewkowe oczyszczanie”
Idealny sok na wzmocnie funkcji immunologicznych organizmu. Wykazuje właściwości przeciwzapalne,...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „Zielony eliksir młodości”
Sok na bazie szpinaku, kiwi, geranium, cytryny, gruszki i imbiru....
Autor przepisu Anna Werelich |
- Ostatnie
- Popularne
- Losowe
Oceń ten przepis
2 Osoba/Osób oceniło ten przepis.
Średnia ocena
(5 / 5)
Brak komentarzy.