Zdrowa i bardzo szybka do przyrządzenia 🙂 Zupka jarzynowa 🙂
Zupa jarzynowa przepis
- Poziom trudności Łatwe przepisy kulinarne
Ocena przepisu
- (5 /5)
- (1 Rating)
Składniki
- 3 marchewki
- kawałek selera
- por
- pietruszka
- 2/3 ziemniaki
- pół główki kapusty włoskiej
- pół kalafiora
- garść fasolki szparagowej (drobnej)
- pół pęczka natki pietruszki
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 1, 5 litra wody
- 4 łyżki śmietany
- 2/3 ziarna pieprzu czarnego
- sól
- pierz mielony
- liść laurowy
- ziele angielskie
- ząbek czosnku
Instrukcje
- 1. Kroimy obrane i umyte warzywa: marchewkę i pietruszkę w półplasterki, selera i ziemniaki w kostkę, pora w plasterki, kapustę drobno siekamy, kalafiora dzielimy na drobne różyczki, fasolkę kroimy w 3 cm kawałki. W dużym garnku zagotowujemy wodę i dodajemy marchewkę, pietruszkę i ziemniaki. Wrzucamy ziarna pieprzu i gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu. Po ok. 10 minutach dodajemy selera, kapustę, pora, fasolkę i kalafiora. Gotujemy do miękkości warzyw (bez pokrywki). Do kubka odlewamy trochę zupy i mieszamy ze śmietaną. Do garnka wrzucamy posiekaną natkę pietruszki i koperek, wlewamy śmietanę i mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Zupę podajemy gorącą. Smacznego!
- Rodzaj dania :Przepisy na zupy
- Rodzaj przepisu :Przepisy na obiad
- Składniki :Fasolka szparagowa, Kalafior, Kapusta, Liść laurowy, Marchewka, Pietruszka, Por, Seler, Ziele angielskie
Autor przepisu
Anna Werelich
Kocham jeść:))) Zdrowo, kolorowo i smacznie. Wartościowe jedzenie sprawia, że czuję się lepszym, sprawniejszym, tryskającym energią człowiekiem! Nie wyobrażam sobie życia bez aktywności. Biegam, ćwiczę jogę i fitness, podróżuję. Jako biolog ( ...
Zobacz więcej przepisów tego autora...Blog Kulinarny na Facebooku
Najnowsze artykuły
- Domowe sposoby na oczyszczanie wątroby
- Jak podnieść odporność? Złote mleko czyli eliksir z rumianku i kurkumy!
- Kumkwat – słoneczne wspomnienie lata
- Nadczynność i Niedoczynność Tarczycy, Choroba Hashimoto i Gravesa-Basedowa – Objawy, Dieta, Leczenie, Badania – Kompendium Wiedzy!
- Alternatywa dla plastikowych butelek PET i nieporęcznych bidonów? Poznaj hit – antybutelkę!
Sprawdź jak poprawić jakość powietrza!
Poradnik kuchenny
Ostatnie przepisy kulinarne
-
Tadżin z warzyw
Specjał kuchni marokańskiej. Garnki tagine dostępne są w naszym sklepie....
Autor przepisu Anna Werelich | -
Oczyszczający sok z buraka
Mieszanka buraków, imbiru, cytryny i jabłka pozytywnie wpływa na oczyszczanie...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Jaglanka z czerwoną soczewicą i wędzoną papryką
Pożywny, sycący pomysł na zupę krem z kaszy jaglanej i...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „marchewkowe oczyszczanie”
Idealny sok na wzmocnie funkcji immunologicznych organizmu. Wykazuje właściwości przeciwzapalne,...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „Zielony eliksir młodości”
Sok na bazie szpinaku, kiwi, geranium, cytryny, gruszki i imbiru....
Autor przepisu Anna Werelich |
- Ostatnie
- Popularne
- Losowe
Oceń ten przepis
1 Osoba/Osób oceniło ten przepis.
Średnia ocena
(5 / 5)
Brak komentarzy.