Kilka lat temu gdy jeszcze nie byłem wegetarianinem zjadłem przepyszną zupę meksykańską z mięsem. W związku z tym, że naszła mnie ochota na tę zupę postanowiłem pokombinować z przepisem tak by smak był dalej rewelacyjny bez użycia mięsa. Oczywiście modyfikacja przepisu się bardzo fajnie udała więc mogę z przyjemnością pokazać co z tego wyszło. Ostrzegam, że zupa jest ostra więc dobrze zabezpieczyć się w łagodne pieczywo do zagryzienia takie jak „Coca de recepte”.
Zupa meksykańska
- Poziom trudności Łatwe przepisy kulinarne
Ocena przepisu
- (0 /5)
- (0 Rating)
Składniki
- 1/2 kg pieczarek
- 1 duża cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 litr soku pomidorowego
- tabasco – kilka kropli
- 1 słoik mieszanki meksykańskiej
- 1 słoik sosu meksykańskiego
- 1 puszka czerwonej fasolki
- 20 dag żółtego, startego sera do posypania każdej porcji
Instrukcje
- 1. Zaczynamy od przygotowania składników. Na początek zajmiemy się pieczarkami które kroimy w plasterki, cebulą którą kroimy w kostkę i czosnkiem który siekamy. Następnie przerzucamy pokrojone składniki do garnka i smażymy aż będą miękkie. Potem dodajemy resztę składników w dowolnej kolejności i gotujemy około 10 minut. Przy podawaniu posypujemy żółtym serem. Jak już wcześniej wspominałem zupa świetnie smakuje z „Coca de recepte” lub ze zwykłą, białą bułką.
- Rodzaj dania :Przepisy na zupy, Przepisy wegetariańskie
- Rodzaj przepisu :Przepisy na obiad
- Składniki :Czerwona fasola, Pieczarki, Żółty ser
Autor przepisu
Anna Werelich
Kocham jeść:))) Zdrowo, kolorowo i smacznie. Wartościowe jedzenie sprawia, że czuję się lepszym, sprawniejszym, tryskającym energią człowiekiem! Nie wyobrażam sobie życia bez aktywności. Biegam, ćwiczę jogę i fitness, podróżuję. Jako biolog ( ...
Zobacz więcej przepisów tego autora...Blog Kulinarny na Facebooku
Najnowsze artykuły
- Domowe sposoby na oczyszczanie wątroby
- Jak podnieść odporność? Złote mleko czyli eliksir z rumianku i kurkumy!
- Kumkwat – słoneczne wspomnienie lata
- Nadczynność i Niedoczynność Tarczycy, Choroba Hashimoto i Gravesa-Basedowa – Objawy, Dieta, Leczenie, Badania – Kompendium Wiedzy!
- Alternatywa dla plastikowych butelek PET i nieporęcznych bidonów? Poznaj hit – antybutelkę!
Sprawdź jak poprawić jakość powietrza!
Poradnik kuchenny
Ostatnie przepisy kulinarne
-
Tadżin z warzyw
Specjał kuchni marokańskiej. Garnki tagine dostępne są w naszym sklepie....
Autor przepisu Anna Werelich | -
Oczyszczający sok z buraka
Mieszanka buraków, imbiru, cytryny i jabłka pozytywnie wpływa na oczyszczanie...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Jaglanka z czerwoną soczewicą i wędzoną papryką
Pożywny, sycący pomysł na zupę krem z kaszy jaglanej i...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „marchewkowe oczyszczanie”
Idealny sok na wzmocnie funkcji immunologicznych organizmu. Wykazuje właściwości przeciwzapalne,...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „Zielony eliksir młodości”
Sok na bazie szpinaku, kiwi, geranium, cytryny, gruszki i imbiru....
Autor przepisu Anna Werelich |
Oceń ten przepis
0 Osoba/Osób oceniło ten przepis.
Średnia ocena
(0 / 5)
Brak komentarzy.