Po wczorajszym wstępie w przepisie na Zapiekankę warzywną z serem myślę, że nie zdziwi was fakt przygotowania przez mnie zupy z cukinii 🙂 Ja przygotowałem zupę w „wersji do gryzienia”, ale można spokojnie ją zmiksować i wyjdzie równie dobra zupa krem. Mam nadzieję, że wam zasmakuje tak samo jak mojej rodzinie 😉

Zupa z cukinii
- Poziom trudności Łatwe przepisy kulinarne
Ocena przepisu
- (0 /5)
- (0 Rating)
Składniki
- 1 duża cukinia
- 1 cebula
- 2 ziemniaki
- 3-4 ząbki czosnku
- 3 szklanki bulionu warzywnego
- 3 łyżeczki ziół prowansalskich (płaskie)
- olej
- masło
- sól, pieprz
Instrukcje
- 1. Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek siekamy i podsmażamy na patelni na łyżce oleju i masła – pamiętaj by nie doprowadzić do zarumienienia – dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i przesmażamy. Następnie dodajemy pokrojoną w półplasterki cukinię (nieobraną) i zioła prowansalskie, smażymy jeszcze kilka minut. Przekładamy wszystko do garnka, zalewamy bulionem, gotujemy 30 minut na średnim ogniu, doprawiamy do smaku. Ponieważ w zupie są już ziemniaki nie trzeba dodawać grzanek. Smacznego!
- Rodzaj dania :Przepisy na zupy, Przepisy wegetariańskie
- Rodzaj przepisu :Przepisy na obiad
- Składniki :Cukinia
Autor przepisu
Anna Werelich
Kocham jeść:))) Zdrowo, kolorowo i smacznie. Wartościowe jedzenie sprawia, że czuję się lepszym, sprawniejszym, tryskającym energią człowiekiem! Nie wyobrażam sobie życia bez aktywności. Biegam, ćwiczę jogę i fitness, podróżuję. Jako biolog ( ...
Zobacz więcej przepisów tego autora...Blog Kulinarny na Facebooku
Najnowsze artykuły
- Domowe sposoby na oczyszczanie wątroby
- Jak podnieść odporność? Złote mleko czyli eliksir z rumianku i kurkumy!
- Kumkwat – słoneczne wspomnienie lata
- Nadczynność i Niedoczynność Tarczycy, Choroba Hashimoto i Gravesa-Basedowa – Objawy, Dieta, Leczenie, Badania – Kompendium Wiedzy!
- Alternatywa dla plastikowych butelek PET i nieporęcznych bidonów? Poznaj hit – antybutelkę!
Poradnik kuchenny
Ostatnie przepisy kulinarne
-
Tadżin z warzyw
Specjał kuchni marokańskiej. Garnki tagine dostępne są w naszym sklepie....
Autor przepisu Anna Werelich | -
Oczyszczający sok z buraka
Mieszanka buraków, imbiru, cytryny i jabłka pozytywnie wpływa na oczyszczanie...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Jaglanka z czerwoną soczewicą i wędzoną papryką
Pożywny, sycący pomysł na zupę krem z kaszy jaglanej i...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „marchewkowe oczyszczanie”
Idealny sok na wzmocnie funkcji immunologicznych organizmu. Wykazuje właściwości przeciwzapalne,...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „Zielony eliksir młodości”
Sok na bazie szpinaku, kiwi, geranium, cytryny, gruszki i imbiru....
Autor przepisu Anna Werelich |
- Ostatnie
- Popularne
- Losowe
Oceń ten przepis
0 Osoba/Osób oceniło ten przepis.
Średnia ocena
(0 / 5)
Brak komentarzy.