Nóż do filetowania 16 cm Profession Fissler
Opis
Nóż do filetowania 16 cm Profession Fissler
-Materiał - wykonany z odpornej na korozję
stali chromowo-molibdenowo-wanadowej (X50CrMoV15). Ta stal wysokostopowa jest poddawana specjalnemu procesowi utwardzania, a następnie polerowana w specjalistyczny sposób.
-Wykonanie - wszystkie elementy noża są płynnie połączone, a ostrze i uchwyt idealnie równe. Jest to szczególnie istotne ze względów higienicznych, ponieważ w przeciwnym wypadku w miejscach łączenia mogą mnożyć się bakterie.
-Ostrość i odporność na tępienie, jedną z najistotniejszych cech
dobrego noża jest optymalna i długotrwała ostrość. Wysoką odporność na tępienie uzyskuje się w wyniku zastosowania stali o wysokiej jakości, odpowiedniego procesu hartowania, a także dzięki profesjonalnemu wykończeniu.
-Ergonomiczny uchwyt - dostosowany do kształtu dłoni jest bardzo istotny, aby zapewnić wygodną pracę przez długi czas. Nóż nie może ślizgać się w dłoni, ponieważ grozi to skaleczeniem. Dlatego konieczne jest odpowiednie wyprofilowanie uchwytu zwiększające bezpieczeństwo pracy.
Informacje o produkcie:
-Całkowita długość przyrządu: 28,5 cm
-Długość ostrza: 16 cm
-Kolor uchwytu: czarny
-Ostrze: noże kute
-Materiał: stal zawierająca chrom, molibden i wanad (X50CrMoV15)
-Wykonanie uchwytu: tworzywo sztuczne