Opcje przeglądania
Nowość
Promocja

Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.

Suszenie jest jedną z najzdrowszych a zarazem najstarszych, naturalnych technik przechowywania, konserwowania żywności, w celu zachowania bogactwa odżywczego owoców, warzyw, ziół czy grzybów. Suszarki do warzyw i owoców to urządzenia pozwalające na sprawny i ekonomiczny proces suszenia w warunkach domowych.
To niewielkie narzędzie, zbudowane jest z podstawy, kilku obszernych sit (dużą powierzchnia suszenia) oraz pokrywy z dmuchawą.
Jak przebiega suszenie? Ciepłe powietrze jest pompowane przez dmuchawę w głąb suszarki. Tu unosi się ono od dna ku górze, w kierunku wywietrzników, przechodząc kolejno przez wszystkie piętra (sita) suszarki.
Suszarka do owoców jest przyrządem multifunkcjonalnym, umożliwiającym płynną regulację temperatury suszenia (w przedziale od 35°C do 70°C), jak i poziomu mocy urządzenia. W suszarkach można zaprogramować określony czas pracy.
Samodzielne suszenie ziół, grzybów, owoców i warzyw, a nawet ryb, mięsa i makaronów pozwala zachować na dłużej wszystko to, co w pożywieniu najcenniejsze.
Przy pomocy suszarki do owoców i warzyw można stworzyć np. pyszne chipsy jabłkowe, bananowe, gruszkowe, paprykowe, marchewkowe, suszoną włoszczyznę, zioła do zimowych zup i herbatek oraz wiele innych zdrowych dodatków.
Suszone owoce, warzywa, zioła, grzyby to doskonały pomysł na to, aby szczególnie zimą, przywołać przyjemne, letnie smaki i zapachy. Taki sprzęt w kuchni to prawdziwa gratka dla miłośników zdrowej, ekologicznej żywności.

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl