garnek do gotowania na parzeMetoda gotowania na parze jest bez wątpienia, jedną z najzdrowszych technik kulinarnych. Gotowanie „bez wody” zachowuje wszystkie składniki mineralne oraz witaminy drzemiące w naturalnym pożywieniu: warzywach, owocach, mięsie, rybach, kaszach, ziołach itd. Podczas, gdy w konwencjonalnych metodach termicznej obróbki żywności, straty wartości odżywczych są dramatycznie wysokie. Całe to bogactwo wylewamy do zlewu, w trakcie np. odcedzania warzyw czy kasz od wody, w której się gotowały. Dla przykładu: straty witaminy C, w wyniku tradycyjnego gotowania wynoszą ok 70%. Gotując na parze straty te wynoszą jedynie 40%.
Dania z pary są proste w przygotowaniu, a jakże smaczne, pełne naturalnych barw, smaków, aromatów i składników odżywczych, bez niepotrzebnego nadmiaru tłuszczu i soli. W garnkach do gotowania na parze można przygotować każde danie, szybko, lekkostrawnie i niskokalorycznie.
Wybierając garnek do gotowania na parze, w pełni docenisz zalety tej metody przygotowania posiłków. Są one wykonane w specjalnej technologii, która zapewnia doskonałą absorpcję ciepła a więc optymalne rozłożenie temperatury w obrębie całego naczynia. Garnki do gotowania na parze są bardzo ekonomicznym rozwiązaniem, gdyż znacząco uczestniczą w redukcji zużycia energii wykorzystywanej do gotowania, nawet o 60%. Najczęściej są to naczynia kilku poziomowe, co sprawia, że na jednym palniku ugotujemy jednocześnie kilka różnych dań.

Jeśli się zastanawiasz jaki wybrać garnek do gotowania na parze to koniecznie zapytaj się naszego konsultanta tel. 733 999 777 e-mail: sklep @ cookandlove.pl.

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl