Masz pytanie? tel: 733 999 777 e-mail: sklep@cookandlove.pl   Kontakt
Brytfanna Silit Vitaliano Rosso 5,9l Brytfanna Silit Vitaliano Rosso 5,9l
Producent: Silit
Cena: 899,00 zł
szt.
zobacz więcej
Multibrytfanna Professional Silit Multibrytfanna Professional Silit
Producent: Silit
Cena: 1 299,00 zł
szt.
zobacz więcej
Brytfanna Ecompact Energy Red jeden wkład Silit Brytfanna Ecompact Energy Red jeden wkład Silit
Producent: Silit
Cena: 1 299,00 zł 1 565,00 zł
szt.
zobacz więcej
  • promocja
Brytfanna Energy Red 8,1 Silit Brytfanna Energy Red 8,1 Silit
Producent: Silit
Cena: 929,00 zł
szt.
zobacz więcej

brytfannyBrytfanny są tradycyjnymi, ale też bardzo uniwersalnymi naczyniami, odgrywającymi kluczową rolę w każdej kuchni. Można w nich z powodzeniem zapiekać, dusić, smażyć czy podgrzewać przeróżne potrawy m.in. mięsa, zupy, warzywa. W brytfannie powstają wspaniałe zapiekanki, pasztety, pieczenie, zupy czy inne rozgrzewające, pożywne dania jednogarnkowe, a nawet ciasta!
W zależności od potrzeb i gustu użytkowników tych naczyń wyróżnić należy brytfanny żaroodporne, żeliwne, ceramiczne czy brytfanny grillowe i na indukcję. Owalny kształt, spora pojemność oraz szczelna, ciężka pokrywa sprawiają, że gotowanie w takim naczyniu jest czynnością bardzo wygodną i efektywną.
Każdy, kto pasjonuje się gotowaniem, wie, że wyjątkową jakość pieczenia gwarantuje brytfanna żeliwna. Sporym uznaniem cieszą się brytfanny żeliwne emaliowane dostępne w różnorodnej kolorystyce i kształtach. Tym samym mogą stać się niebanalną ozdobą stołu, podczas serwowania dań pieczonych.
Współczesne naczynia kuchenne, do których zaliczają się brytfanny, pozwalają na komfort gotowania w sposób zbilansowany i zdrowy. Pieczenie należy do tej metody obróbki termicznej, która nie obniża potencjału odżywczego dania, sprawiając że jest ono pełnowartościowe, łatwostrawne i aromatyczne. Kierując się zasadą pro-zdrowotności, wielu producentów brytfann, tworzy naczynia do zapiekania pokryte idealnie gładką, odporną na zarysowania, ceramiczną powłoką o antyalergicznych i antybakteryjnych właściwościach. Mięso, drób, warzywa, ryby duszą się „we własnym sosie”, przez co udział tłuszczu jest tu niewielki. A za to jaki aromat!

do góry
Pokaż pełną wersję strony