Witaj Miłośniku zdrowego odżywiania. W "Kąciku Zdrowia" znajdziesz akcesoria i urządzenia, które w szybki i efektywny sposób pozwolą Ci stworzyć zdrowe pyszności. Te wszystkie naturalne i pełne najwyższych wartości odżywczych produkty, które są podstawą zbilansowanej diety.
Masz już dosyć żywności, przeładowanej konserwantami, barwnikami, polepszaczami smaku i zapachu? Coraz bardziej doceniasz to, jak ważną rolę w codziennym odżywianiu odgrywają produkty naturalne, pozbawione sztucznych dodatków. Nakarm nimi swoich bliskich, niech poczują Twoją troskę.
W sklepie CookandLove.pl znajdziesz wyposażenie kuchenne, dzięki któremu upieczesz domowy chleb, z własnoręcznie przygotowanej, świeżej mąki. Poza tym bez problemu wyprodukujesz naturalny jogurt czy makaron, wyciśniesz przepyszne soki, wyhodujesz ulubione kiełki. Podoba Ci się taka perspektywa? To wcale nie musi być bardzo pracochłonne.
W procesie gotowania, liczy się nie tylko nasza fantazja i pomysł, ale również to, jakiej jakości produktów używamy do przygotowania konkretnego dania. Urządzenia, które znalazły się w tej kategorii z pewnością te czynności usprawniają i przyspieszają. Są to akcesoria w pełni bezpieczne, łatwe w użyciu i konserwacji.
Poznaj nasz asortyment obejmujący wypiekacze do chleba, ceramiczne formy piekarnicze, młynki do zbóż, jogurtownice, maszynki do makaronów, wyciskarki soków, kiełkownice, suszarki, praski do warzyw i owoców. Podejmij wyzwanie na zdrowe odżywianie!
Jogurtownice
Jogurtownice coraz częściej zaczynają pojawiać się w polskich domach. To urządzenia, dzięki którym możemy przygotować naturalny, bezpieczny, pełnowartościowy jogurt, bez sztucznych dodatków. Dla osób, które zwracają największą uwagę na zdrowotne aspekty żywienia, zakup jogurtownicy będzie na pewno uzasadniony.
Rozpatrując względy ekonomiczne, stworzenie jogurtu domowego nie jest kosztownym procesem. Poza tym mamy pewność, że to co podajemy naszej rodzinie, jest w 100% zdrowe i pozbawione zbędnych dodatków.
Jak działa to urządzenie?
Podczas pracy jogurtownica utrzymuje stała temperaturę ok. 40°C. W tych warunkach szczepy bakteryjne najlepiej się rozmnażają.
Używając wyłącznie świeżego pełnotłustego mleka (lub pasteryzowanego) i kilku łyżek wysokiej jakości jogurtu naturalnego (który zapoczątkuje proces namnażania bakterii w mleku) możemy otrzymać kilka porcji (od 6-14) prawdziwego jogurtu. Do pojemniczków dołączonych do jogurtownicy wystarczy przelać mieszankę mleka z starterem. Następnie słoiczki należy zamknąć, pokryć przykrywą jogurtownicy i ustawić na ok. 4-5 godzin. W tym czasie przebiega proces fermentacji, po którym otrzymamy gęsty, smaczny jogurt, będący cennym źródłem bakterii probiotycznych (gotowy do spożycia po 2 godz. chłodzenia w lodówce) i bez glutenu.
Banalnie prosta obsługa urządzenia, jego wysoka wydajność, pozwala na domową produkcję jogurtu dzień po dniu. Nic tak nie przynosi frajdy jak tworzenie własnych zdrowych wyrobów, na czym skorzystać może cała rodzina.
Zachęcamy do zapoznania się z różnorodnymi modelami jogurtownic dostępnych w ofercie naszego sklepu.