Masz pytanie? tel: 733 999 777 e-mail: sklep@cookandlove.pl   ♥ Kontakt

wałek do ciastaDobrej jakości wałek powinien znaleźć się w kuchni każdej osoby, która chętnie piecze ciasta. To narzędzie niezbędne chociażby do wyrobienia ciasta francuskiego, kruchego, na makaron, pierogi itd. Wykorzystanie wałka pozwala na uzyskanie ciasta o optymalnej grubości. Kiedyś wałki do ciasta wykonywano wyłącznie z drewna, obecnie dostępne są na rynku także wałki silikonowe, stalowe oraz marmurowe. Wysokiej jakości wałki, z pomocą których samodzielne przygotowanie ciasta stanie się o wiele prostsze, znajdą Państwo także w asortymencie naszego sklepu internetowego.

Drewniany wałek do ciasta

Wysoka wytrzymałość, atrakcyjnych design i ergonomiczny kształt – tak można w skrócie opisać każdy drewniany wałek do ciasta w naszym asortymencie. Tradycyjny wałek z drewna wykonany jest najczęściej z drewna bukowego, które jest bardzo odporne na ewentualne uszkodzenia mechaniczne. Jeśli chodzi o wałki z drewna, to możemy Państwu zaoferować narzędzia takich marek jak Tala oraz Birkmann. Są to wałki o stabilnej konstrukcji i odpowiednim ciężarze, aby móc przy ich użyciu z łatwością rozwałkować każde ciasto. Chcielibyśmy zwrócić Państwa uwagę na wałek do ciasta ze wzorem Springerle marki Birkmann. Wykonany z drewna klonowego wałek pozwoli na wytłoczenie różnych ciekawych wzorów na przygotowywanych ciasteczkach. To produkt dla wszystkich tych osób, które lubią zaskakiwać swoich gości naprawdę oryginalnymi wypiekami, nie tylko pysznymi, ale także o ciekawej prezencji.

Silkonowe walki do ciasta

Bardzo dobrym rozwiązaniem, które stale zyskuje na popularności, są nowoczesne wałki do ciasta silikonowe. Dlaczego właściwie warto zainwestować w silikonowy wałek do ciasta? Przede wszystkim z tego względu, że do wałków z powłoką silikonową nic nie przywiera. Nie trzeba zatem posypywać ciasta mąką, co finalnie przekłada się na jego delikatniejszy smak. To jeszcze nie wszytko. Warto podkreślić, że wałki z silikonu są bardzo odporne na uszkodzenia mechaniczne. Łatwo to wytłumaczyć. Silikon jest tworzywem elastycznym, a to oznacza w praktyce, że wykonane z niego akcesoria kuchenne nie wyszczerbiają się. Silikonowe wałki do ciasta można naturalnie myć w zmywarce. Ich zaletą jest także fakt, że można je nabyć w różnych kolorach.

Wałek do ciasta z regulacją grubości

Interesującym rozwiązaniem, które z pewnością doceni każda pani domu jest wałek do ciasta z regulacją grubości. Tego rodzaju wałki posiadają specjalne krążki, które nakłada się na końce wałka. Z pomocą krążka można ”ustawić” maksymalną grubość przygotowywanego ciasta. Taki wałek to gwarancja, że ciasto na pierogi albo makaron będzie miało perfekcyjnie odmierzoną grubość! Oczywiście również wałków z opcją regulacji grubości można używać tak, jak tradycyjnych narzędzi tego typu – wystarczy po prostu nie zakładać krążków. Jeśli są Państwo zainteresowani zakupem wałka z regulacją, zachęcamy zwłaszcza do zapoznania się z produktami takich marek jak Joseph Joseph i Exakt.

Wybierz wałek do ciast w naszym sklepie!

Serdecznie zapraszamy do przestudiowania naszej oferty. Zaopatrując sklep w wałki do ciasta, postawiliśmy na produkty cenionych marek, takich jak: Cuispro, Joseph Joseph, Tala, Gefu oraz Judge. Zależy nam, aby Państwo mogli znaleźć u nas rozwiązania odpowiadające indywidualnym potrzebom. Dlatego możemy zaoferować nie tylko tradycyjne wałki z drewna, kolorowe wałki silikonowe, ale także ekskluzywny wałek do ciasta marmurowy, który dzięki swojemu ciężarowi pozwoli na stosunkowo łatwe wyrobienie dowolnego rodzaju ciasta. Warto zaznaczyć, że wyrabiane ciasto nie przywiera do marmuru.

Jeśli mają Państwa jakieś pytania co do konkretnego modelu albo o właściwości danego materiału, zachęcamy do skontaktowania się z nami. Niezwłocznie udzielimy odpowiedzi. Chętnie doradzimy Państwu przy wyborze odpowiedniego wałka. Życzymy udanych zakupów!

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl