Masz pytanie? tel: 733 999 777 e-mail: sklep@cookandlove.pl   ♥ Kontakt

kyocera

Noże ceramiczne Kyocera

Świetne wyposażenie kuchni to podstawa dla wszystkich najlepszych kucharzy. Dbają oni bowiem nie tylko o świeżość i jakość przygotowywanych produktów, ale również o idealne wykonanie potraw. Jest to możliwe dzięki najnowszym rozwiązaniom na rynku produktów i akcesoriów kuchennych.

Azjatyckie firmy nie od dzisiaj są znane ze swojej precyzji i perfekcji wykonania produktów. Mało kto jednak wie, że produkuję nie tylko fenomenalne samochody, ale również świetnej jakości sprzęt kuchenny. Dzięki temu kucharze z całego świata mogą spełniać się jako mistrzowie w swoim fachu.

Firmą oferującą najlepsze tego typu wyposażenie jest Kyocera.

Naczynia kuchenne

Odpowiednie naczynia kuchenne dobierane są w zależności od rodzaju oraz ilości przygotowywanego dania. Stąd też tak ogromny wybór różnych garnków oraz rondli dostępnych na rynku.

Równie ważny jest dobór odpowiedniej patelni. Wybór jest bardzo szeroki. Kyocera oferuje różnego rodzaju patelnie ceramiczne. Ich przeciętne średnice to 20,26 oraz 30 centymetrów. W ofercie znajduje się również specjalna patelnia WOK o średnicy 32 centymetrów.

Najważniejsze narzędzia kucharza - noże kuchenne

Jeśli chodzi o noże kuchenne to bardzo dobrym wyborem są noże ceramiczne. To trwałe narzędzia wykonane z wysokiej jakości materiału. Wytwórcą takich noży ceramicznych jest między innymi wspomniana już firma Kyocera. Wśród jej produktów można znaleźć między innymi 15-centymetrowy nóż Santoku oraz noże ceramiczne szefa kuchni, czyli: Kyotop o długości 15,5 centymetra, Fuji o długości 17 centymetrów oraz 18-centymetrowy nóż Kyocera.

Noże japońskie to powszechnie chwalone narzędzia pracy. Wynika to nie tylko ze wszystkich wspomnianych już wcześniej zalet, ale także z wygody użycia oraz różnorodności ostrzy. Poza już wymienionymi nożami Kyocera świetnym wyborem są również inne noże japońskie, na przykład noże Tojiro (Shippu, Aogami, Zen, Shirogami, Flash, Damascus, Origami). Są to noże szefa kuchni oraz noże typu Nakiri. Ich długość sięga od 16,5 do 24 centymetrów. Inne rodzaje noży japońskich to noże Satake o długościach 17 i 21 centymetrów, Global o długości 19 i 20 centymetrów oraz Nagomi o długości 21 centymetrów (Shiro i Maru) i Bunmei o długości 21 centymetrów.

Sztuka kulinarna, choć czerpie z tradycji, stale się zmienia. Widać to na przykładzie producentów narzędzi kuchennych, którzy nie tylko starają się iść z duchem czasu, ale również go wyprzedzać. Przykładem takiej innowacyjności opartej na tradycji jest Kyocera. Szeroki wybór patelni oraz noży japońskich jaki oferuje stanowi wzór dobrej oferty dla każdego kucharza.

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl