Najbliżsi uwielbiają Twoje desery, a Ty kochasz piec? Teraz możesz tworzyć wyborne, oryginalne słodkości, dzięki innowacyjnym formom do pieczenia niemieckiej marki Original Kaiser. Warto zapoznać się z praktycznymi i wyjątkowo solidnymi akcesoriami kuchennymi – blachami, bez których ciężko byłoby sobie wyobrazić tę najprzyjemniejszą dziedzinę kulinariów.
Pieczenie pysznych, pulchnych, dobrze wyrośniętych drożdżówek, pieczywa, babeczek, muffinów, biszkoptów wymaga użycia odpowiednich naczyń.
Wydawać by się mogło, że blacha, to blacha. Blisko 100-letnie doświadczenie marki Original Kaiser pokazuje jednak, że jakość także w tym przypadku ma ogromne znaczenie i przekłada się na walory wypieków. Warto sprawdzić, czym wyróżnia się asortyment tej niemieckiej produkcji, który zdobył już niemałe uznanie wśród odbiorców.
Firma Original Kaiser została założona w 1919 roku, przez Wilhelma Ferdinanda Kaiser’a. Już w 1968 roku powstały pierwsze formy do pieczenia Kaiser, pokryte powłoką non-stick, co w owym czasie stanowiło o przewadze konkurencyjnej tej firmy na rynku. W 1984 narodziła się wyjątkowa seria Premium LA FORME, która przyniosła marce olbrzymi sukces. To właśnie w tym okresie po raz pierwszy w sprzedaży, ukazały się tortownice z płaskim dnem.
Od tego momentu Kaiser jest światowym liderem w dziedzinie tworzenia i produkcji form do pieczenia. W 2005 roku firma nawiązała współpracę z Instytutem Fraunhofer, dzięki której zmodernizowana została struktura produkcji oraz obsługa logistyczna. Opracowanie nowego materiału będącego połączeniem silikonu i metalu dało początek nowej generacji blach LA FORME Perfect (w 2006 roku), a następnie cieszących się ogromną popularnością serii akcesoriów Pâtisserie, Bake & Play, Shake & Bake.
W 2013 roku miał miejsce wielki powrót naczyń do pieczenia z emaliowaną powłoką Emaille Kaiser – będących wspaniałym kompromisem pomiędzy tradycją a nowoczesnością.
Kolekcją Balance Kaiser udowadnia, że poprawa stanu środowiska, ale przede wszystkim dbałość samopoczucie, zależy od naszych świadomych wyborów. Decydując się na bezpieczne, spełniające najwyższe standardy jakości naczynia inwestujemy we własne zdrowie. Ceramiczna powłoka wolna jest od zanieczyszczeń, a do tego niezwykle łatwa w pielęgnacji i niezawodna w trakcie użytkowania.
Oferta produktów niemieckiego lidera form do wypieków obejmuje:
Formy do ciast Kaiser, a wśród nich m.in. formy do keksu królewskiego, kwadratowe formy do ciast, formy do babki, formy karbowane. Wypieki, które powstają w tych specjalnych blachach wychodzą perfekcyjnie. Przekonaj się!
Formy do zapiekania z pokrywą Bake&Take Kaiser (keksówki, tortownice, formy prostokątne, formy do pizzy) są najlepszym przykładem połączenia funkcjonalności i komfortu. W tych formach najpierw upieczesz doskonałą potrawę, a potem wygodnie przeniesiesz ją w całości na piknik czy przyjęcie, dzięki specjalnej pokrywie z uchwytem.
Tortownice Kaiser to tradycyjne formy okrągłe, z dodatkowym wkładem kominowym, ale też ceramiczne (okrągłe, w kształcie serca) i silikonowe. Dostępne są w różnych rozmiarach (o średnicy: 20 cm, 24 cm, 26 cm, 28 cm, 30 cm). Dzięki innowacyjnej powłoce ceramicznej Kairamic, możemy spodziewać się idealnie puszystych, wyrośniętych i nieprzywierających do ścianek naczynia ciast. Formy są niezwykle szczelne, odporne na zarysowania (można na nich bezpośrednio kroić, porcjować ciasto).
Formy do tarty ze szklanym spodem Kaiser to naczynia do serwowania bezpośrednio na stół. Szkło, z którego wykonano dno formy jest materiałem żaroodpornym. Forma do tarty jest dzięki temu niezwykle wytrzymałym, solidnym, bardzo szczelnym produktem. Ciepło w nim rozprowadzane jest równomiernie podczas pieczenia, a wypieki nie przywierają do ścianek naczynia.