Składniki:
– 40 dag świeżych krewetek
– 15 dag pomidorów koktajlowych
– 1 cebula
– 1 ząbek czosnku
– oliwa z oliwy
– natka pietruszki
– bułka ciabatta
– sól, pieprz
Obrane krewetki dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Na rozgrzaną patelnie wlewamy 2 łyżki oliwy z oliwek. Dokładamy krewetki. Smażymy dosłownie 2 minuty, często mieszając. Zestawiamy z ognia. Cebule kroimy w drobne piórka. Ząbek czosnku przeciskamy. Przekrojone na pół pomidory koktajlowe mieszamy wraz z warzywami. Gotowe przekładamy do mniejszych, żaroodpornych naczyń. Dokładamy krewetki. Solimy oraz dodajemy pieprzu dla smaku. Całość delikatnie mieszamy i wstawiamy na 20 minut do wcześniej rozgrzanego piekarnika do 175 ‚C. Na 5 minut przed końcem pieczenia na rozgrzanej patelni grillowej przyrumieniamy bułkę ciabatte. Na koniec obsypujemy posiekaną natką pietruszki. Wyśmienite, pyszne danie.
Oceń ten przepis
1 Osoba/Osób oceniło ten przepis.
Średnia ocena
(5 / 5)
Brak komentarzy.