Brokuły
Brokuły przepisy kulinarne
Nie każdy za nimi przepada, a szkoda. Ciekawe przepisy sprawiają, że można z nich wyczarować wiele wspaniałych potraw, dzięki którym nasza dieta stanie się znacznie bardziej urozmaicona. Brokuły są tez warzywami wyjątkowo zdrowymi, a sięganie po nie może każdemu z nas przynieść wiele korzyści. Co warto wiedzieć na temat tych warzyw? Dlaczego dieta z ich udziałem każdemu z nas może przynieść tak wiele korzyści? Należące do rodziny rośli krzyżowych brokuły to warzywa wyjątkowe. Choć na efekty ich leczniczej „mocy” trzeba czekać dość długo, wiadomo powszechnie, że są one ważnym składnikiem meny mającego chronić przed rozwojem chorób nowotworowych. Fitozwiązki, które znajdują się w bakłażanach, mają ogromne znaczenie z punktu widzenia profilaktyki. Surowe, gotowane albo gotowane na parze brokuły mogą stać się zatem nie tylko wspaniałym przysmakiem, ale i skutecznym sposobem na ochronę przed rakiem. Jakie przepisy na dania z tymi warzywami cieszą się już teraz sporym uznaniem? Brokuły dość często pokazują się jako dodatki do zup oraz jako warzywa na parze, podawane jako dodatki do dań rybnych lub mięsnych. Warzywa te są też ciekawymi dodatkami do zapiekanek oraz pizzy, po którą tak chętnie sięgamy w ostatnich latach. Brokuły to wyjątkowe warzywa, dzięki którym nasza dieta stanie się i zdrowsza, i ciekawsza. Wspaniałe przepisy na potrawy z brokułami sprawiają, że każdy z nas może się szybko przekonać do tych warzyw. Zyska na tym nasze zdrowie, o które powinniśmy się zatroszczyć w pierwszej kolejności.
Blog Kulinarny na Facebooku
Najnowsze artykuły
- Domowe sposoby na oczyszczanie wątroby
- Jak podnieść odporność? Złote mleko czyli eliksir z rumianku i kurkumy!
- Kumkwat – słoneczne wspomnienie lata
- Nadczynność i Niedoczynność Tarczycy, Choroba Hashimoto i Gravesa-Basedowa – Objawy, Dieta, Leczenie, Badania – Kompendium Wiedzy!
- Alternatywa dla plastikowych butelek PET i nieporęcznych bidonów? Poznaj hit – antybutelkę!
Sprawdź jak poprawić jakość powietrza!
Poradnik kuchenny
Ostatnie przepisy kulinarne
-
Tadżin z warzyw
Specjał kuchni marokańskiej. Garnki tagine dostępne są w naszym sklepie....
Autor przepisu Anna Werelich | -
Oczyszczający sok z buraka
Mieszanka buraków, imbiru, cytryny i jabłka pozytywnie wpływa na oczyszczanie...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Jaglanka z czerwoną soczewicą i wędzoną papryką
Pożywny, sycący pomysł na zupę krem z kaszy jaglanej i...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „marchewkowe oczyszczanie”
Idealny sok na wzmocnie funkcji immunologicznych organizmu. Wykazuje właściwości przeciwzapalne,...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „Zielony eliksir młodości”
Sok na bazie szpinaku, kiwi, geranium, cytryny, gruszki i imbiru....
Autor przepisu Anna Werelich |
- Ostatnie
- Popularne
- Losowe
Ostatnie komentarze