Składniki
Oliwa z oliwek
2 posiekane cebule
2 papryki (zielona i żółta)
3 bakłażany
1 ząbek czosnku
0,5 kg pomidorów
1 kg cukinii
sól i pieprz
tymianek
parmezan
bułka tarta
Przepis dla 8 osób
Pokroić bakłażany na drobne plasterki. Podsmażyć na patelni cebulę, paprykę, pokrojone w plasterki bakłażany i zmiażdżony czosnek. Przyprawić i gotować do miękkości. W międzyczasie obrać cukinie, pozostawiając mały pasek skórki, co powala zachować dobry smak. Pokroić pomidory. Rozgrzać piekarnik do 180 ° C. Zdjąć patelnię z ognia, wlać zawartość do dużego naczynia Emile Henry (dostępny u nas w sklepie). Umieścić cukinie i pomidory. Posypać tymiankiem; dodać sól i pieprz do smaku i skropić oliwą z oliwek. Piec przez 45 minut. 15 minut przed wyjęciem posypać parmezanem i odrobiną bułki tartej, by potrawa miała piękną, złotą skorupkę.
Oceń ten przepis
1 Osoba/Osób oceniło ten przepis.
Średnia ocena
(5 / 5)
Brak komentarzy.