baner cook&love wejście do sklepu

Sok z kiwi

Kiwi będzie mieć słodki smak, jeśli pozostawisz owłosioną skórkę. Kiwi ułatwia trawienie białek powodujących niestrawność.
Kiwi jest bogatym źródłem witaminy C, potasu oraz błonnika.
Zaleca się przygotowywać sok z twardych i dojrzałych kiwi.

Porada:
Wysoka zawartość witaminy C w owocach kiwi zapobiega grypie, zmęczeniu i działa kojąco na nerwy. Kiwi zawiera mnóstwo pektyn i przeciwdziała zaparciom, jak również ułatwia trawienie białek. Wysoka zawartość potasu w kiwi zapobiega powstawaniu nowotworów złośliwych.

Ocena przepisu

  • (2.2 /5)
  • (10 Rating)

Autor przepisu

Anna Werelich

Kocham jeść:))) Zdrowo, kolorowo i smacznie. Wartościowe jedzenie sprawia, że czuję się lepszym, sprawniejszym, tryskającym energią człowiekiem! Nie wyobrażam sobie życia bez aktywności. Biegam, ćwiczę jogę i fitness, podróżuję. Jako biolog ( ...