składniki
2 puszki brzoskwiń w syropie
50 g cukru pudru
130 g masła
100 g cukru pudru
1 pomarańcza
3 jajka
300 g mąki
30 g brązowego cukru
Przepis dla 3 do 4 osób
W rondlu rozgrzać syrop z brzoskwiń z 50 g cukru pudru.
Dodać brzoskwinie i gotować na małym ogniu przez 3 do 4 minut, następnie zdjąć z ognia i odstawić na kolejne 5 minut.
W misce ubić zmiękczone masło z cukrem pudrem i startą skórką z pomarańczy, aż masa będzie gładka.
Dodać jedno jajko i dalej ubijać.
Dodać przesianą mąkę i sok z pomarańczy; mieszać, aby utworzyć gładkie ciasto.
Posmarować masłem formę Emile Henry i posypać brązowym cukrem.
Umieścić połówki brzoskwiń na dnie.
Wlać ciasto na brzoskwinie i wygładzić powierzchnię szpatułką.
Piec przez 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 ° C.
Pozostawić do ostygnięcia na 15 minut po wyjęciu z piekarnika.
Oceń ten przepis
1 Osoba/Osób oceniło ten przepis.
Średnia ocena
(5 / 5)
Brak komentarzy.