baner cook&love wejście do sklepu

Przepis na roladki z piersi kurczaka z pieczonymi warzywami

Składniki:

– 2 duże piersi z kurczaka
– 2 ogórki kiszone
– kilka plastrów czerwonej papryki
– ser pleśniowy
– szynka szwarcwaldzka
– 2 ząbki czosnku – kilka ziemniaków i buraków
– sól, pieprz, oregano

Piersi z kurczaka dokładnie myjemy i rozbijamy na plastry. Solimy, dodajemy pieprzu. Następnie układamy pasek ogórka kiszonego, sera pleśniowego, papryki, cienkie plasterki czosnku. Kilka kropel magii doda smaku. Obsypujemy odrobiną oregano. Delikatnie zawijamy i około 2 minut podsmażamy na rozgrzanej patelni. Po ściągnięciu obwijamy rolady szynką szwarcwaldzką. Wstawiamy do wcześniej nagrzanego piekarnika do 175 ‚C i pieczemy 25 minut. W między czasie obieramy ziemniaki oraz buraki. Kroimy na cienkie plastry. Wrzucamy na głęboki olej i smażymy około 8 minut aż warzywa będą przyrumienione. Gotowe roladki oraz warzywne czipsy podajemy z surówką Colesław.

Ocena przepisu

  • (4 /5)
  • (2 Rating)

Autor przepisu

Anna Werelich

Kocham jeść:))) Zdrowo, kolorowo i smacznie. Wartościowe jedzenie sprawia, że czuję się lepszym, sprawniejszym, tryskającym energią człowiekiem! Nie wyobrażam sobie życia bez aktywności. Biegam, ćwiczę jogę i fitness, podróżuję. Jako biolog ( ...