
Przepis na sernik na zimno z serków homogenizowanych
- Poziom trudności Średni
Ocena przepisu
- (0 /5)
- (0 Rating)
Składniki
- 1 opakowanie okrągłych biszkoptów
- 2 homogenizowane serki waniliowe (po 150 g)
- 500 ml schłodzonego mleka
- 1 opakowanie sernika na zimno w proszku
- 1 galaretka malinowa
- 2-3 duże garści świeżych malin
Instrukcje
- 1. Do 500 ml schłodzonego mleka wsypujemy zawartość sernika na zimno i miksujemy przez około 2-3 minuty na największych obrotach, dodajemy serki waniliowe i miksujemy jeszcze przez 2 minuty. Na okrągłej tortownicy o średnicy około 24 cm układamy biszkopty lekko namoczone w herbacie lub mleku, następnie wykładamy masę serową i odstawiamy do lodówki na około godzinę. Umyte maliny miksujemy blenderem, powstały w ten sposób mus owocowy odstawiamy do lodówki. W 300 ml gorącej wody rozpuszczamy galaretkę, bardzo dokładnie mieszamy, odstawiamy do ostygnięcia. Do tężejącej galaretki (o konsystencji kisielu) dodajemy mus owocowy i dokładnie mieszamy, wylewamy na wierzch ciasta i odstawiamy do lodówki na około godzinę. Gotowe ciasto możemy udekorować kleksami bitej śmietany, wzorami z płynnej czekolady lub listkami świeżej mięty.
- Rodzaj dania :Przepisy na ciasta
- Rodzaj przepisu :Przepisy na podwieczorek
- Składniki :Maliny
Autor przepisu
Anna Werelich
Kocham jeść:))) Zdrowo, kolorowo i smacznie. Wartościowe jedzenie sprawia, że czuję się lepszym, sprawniejszym, tryskającym energią człowiekiem! Nie wyobrażam sobie życia bez aktywności. Biegam, ćwiczę jogę i fitness, podróżuję. Jako biolog ( ...
Zobacz więcej przepisów tego autora...Blog Kulinarny na Facebooku
Najnowsze artykuły
- Domowe sposoby na oczyszczanie wątroby
- Jak podnieść odporność? Złote mleko czyli eliksir z rumianku i kurkumy!
- Kumkwat – słoneczne wspomnienie lata
- Nadczynność i Niedoczynność Tarczycy, Choroba Hashimoto i Gravesa-Basedowa – Objawy, Dieta, Leczenie, Badania – Kompendium Wiedzy!
- Alternatywa dla plastikowych butelek PET i nieporęcznych bidonów? Poznaj hit – antybutelkę!
Poradnik kuchenny
Ostatnie przepisy kulinarne
-
Tadżin z warzyw
Specjał kuchni marokańskiej. Garnki tagine dostępne są w naszym sklepie....
Autor przepisu Anna Werelich | -
Oczyszczający sok z buraka
Mieszanka buraków, imbiru, cytryny i jabłka pozytywnie wpływa na oczyszczanie...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Jaglanka z czerwoną soczewicą i wędzoną papryką
Pożywny, sycący pomysł na zupę krem z kaszy jaglanej i...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „marchewkowe oczyszczanie”
Idealny sok na wzmocnie funkcji immunologicznych organizmu. Wykazuje właściwości przeciwzapalne,...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „Zielony eliksir młodości”
Sok na bazie szpinaku, kiwi, geranium, cytryny, gruszki i imbiru....
Autor przepisu Anna Werelich |
Oceń ten przepis
0 Osoba/Osób oceniło ten przepis.
Średnia ocena
(0 / 5)
Brak komentarzy.