Makaron pappardelle ze szpinakiem przepis
- Poziom trudności Łatwe przepisy kulinarne
Ocena przepisu
- (5 /5)
- (1 Rating)
Składniki
- 25 dag makaronu papardelle
- 40 dag szpinaku mrożonego
- 10 dag sera gorgonzola
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz
- odrobina boczku
- łyżeczka pesto
Instrukcje
- 1. Makaron wrzucamy do wrzącej, mocno osolonej wody. Gotujemy al dente czyli około 8 minut. W między czasie na rozgrzaną patelnię wlewamy łyżkę oliwy z oliwek i wrzucamy posiekaną w kostkę cebulę, przeciśnięty żabek czosnku oraz pokrojony w kostkę boczek. Podsmażamy około 5 minut aż wszystko ładnie się nam przyrumieni. Dodajemy szpinak, pesto dokładnie mieszając. Po 5 minutach dorzucamy pokrojony w plasterki ser pleśniowy. Solimy, dodajemy pieprzu dla smaku. Mieszamy aż sos zgęstnieje i podajemy na makaron. Szybka i prawie wegetariańska potrawa dla każdego kawalera.
- Rodzaj dania :Przepisy na makarony
- Rodzaj przepisu :Przepisy na obiad
- Składniki :Pesto, Ser gorgonzola, Szpinak
Autor przepisu
Anna Werelich
Kocham jeść:))) Zdrowo, kolorowo i smacznie. Wartościowe jedzenie sprawia, że czuję się lepszym, sprawniejszym, tryskającym energią człowiekiem! Nie wyobrażam sobie życia bez aktywności. Biegam, ćwiczę jogę i fitness, podróżuję. Jako biolog ( ...
Zobacz więcej przepisów tego autora...Blog Kulinarny na Facebooku
Najnowsze artykuły
- Domowe sposoby na oczyszczanie wątroby
- Jak podnieść odporność? Złote mleko czyli eliksir z rumianku i kurkumy!
- Kumkwat – słoneczne wspomnienie lata
- Nadczynność i Niedoczynność Tarczycy, Choroba Hashimoto i Gravesa-Basedowa – Objawy, Dieta, Leczenie, Badania – Kompendium Wiedzy!
- Alternatywa dla plastikowych butelek PET i nieporęcznych bidonów? Poznaj hit – antybutelkę!
Sprawdź jak poprawić jakość powietrza!
Poradnik kuchenny
Ostatnie przepisy kulinarne
-
Tadżin z warzyw
Specjał kuchni marokańskiej. Garnki tagine dostępne są w naszym sklepie....
Autor przepisu Anna Werelich | -
Oczyszczający sok z buraka
Mieszanka buraków, imbiru, cytryny i jabłka pozytywnie wpływa na oczyszczanie...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Jaglanka z czerwoną soczewicą i wędzoną papryką
Pożywny, sycący pomysł na zupę krem z kaszy jaglanej i...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „marchewkowe oczyszczanie”
Idealny sok na wzmocnie funkcji immunologicznych organizmu. Wykazuje właściwości przeciwzapalne,...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „Zielony eliksir młodości”
Sok na bazie szpinaku, kiwi, geranium, cytryny, gruszki i imbiru....
Autor przepisu Anna Werelich |
- Ostatnie
- Popularne
- Losowe
Oceń ten przepis
1 Osoba/Osób oceniło ten przepis.
Średnia ocena
(5 / 5)
Brak komentarzy.