Zdrowe, niskokaloryczne źródło energii przed lub po treningu. Idealny na lato!
Kaloryczność: ok. 80 kcal.
Sok dla sportowców Fitness Sommer
Ocena przepisu
- (3.1 /5)
- (12 Rating)
Składniki
- 200 g arbuza
- 50 ml jogurtu
- 1-2 łyżeczki otrębów
Instrukcje
- 1. 1. włożyć do leja wsypowego kawałki arbuza
- 2. 2. wyciśnięty sok pomieszać z jogurtem
- 3. 3. do całości dodać otręby
- Rodzaj dania :Przepisy na wyciskane soki
Autor przepisu
Anna Werelich
Kocham jeść:))) Zdrowo, kolorowo i smacznie. Wartościowe jedzenie sprawia, że czuję się lepszym, sprawniejszym, tryskającym energią człowiekiem! Nie wyobrażam sobie życia bez aktywności. Biegam, ćwiczę jogę i fitness, podróżuję. Jako biolog ( ...
Zobacz więcej przepisów tego autora...Oceń ten przepis
12 Osoba/Osób oceniło ten przepis.
-
Średnia ocena
(3.1 / 5)
1 komentarzy o Sok dla sportowców Fitness Sommer
Dodaj komentarz Click here to cancel reply.
Blog Kulinarny na Facebooku
Najnowsze artykuły
- Domowe sposoby na oczyszczanie wątroby
- Jak podnieść odporność? Złote mleko czyli eliksir z rumianku i kurkumy!
- Kumkwat – słoneczne wspomnienie lata
- Nadczynność i Niedoczynność Tarczycy, Choroba Hashimoto i Gravesa-Basedowa – Objawy, Dieta, Leczenie, Badania – Kompendium Wiedzy!
- Alternatywa dla plastikowych butelek PET i nieporęcznych bidonów? Poznaj hit – antybutelkę!
Sprawdź jak poprawić jakość powietrza!
Poradnik kuchenny
Ostatnie przepisy kulinarne
-
Tadżin z warzyw
Specjał kuchni marokańskiej. Garnki tagine dostępne są w naszym sklepie....
Autor przepisu Anna Werelich | -
Oczyszczający sok z buraka
Mieszanka buraków, imbiru, cytryny i jabłka pozytywnie wpływa na oczyszczanie...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Jaglanka z czerwoną soczewicą i wędzoną papryką
Pożywny, sycący pomysł na zupę krem z kaszy jaglanej i...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „marchewkowe oczyszczanie”
Idealny sok na wzmocnie funkcji immunologicznych organizmu. Wykazuje właściwości przeciwzapalne,...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „Zielony eliksir młodości”
Sok na bazie szpinaku, kiwi, geranium, cytryny, gruszki i imbiru....
Autor przepisu Anna Werelich |
- Ostatnie
- Popularne
- Losowe
Jak to wsadzić do leja? Ja robię w wytłaczarce do soków (ale na wolnych obrotach, po prostu w ronicy), bo samo zmiksowanie arbuza niewiele daje, zostają pestki. No i mam wątpliwości co do dodawania jogurtu, czy to nie jest zbyt niebezpieczne dla żołądka? W swoim przepisie zawsze zagęszczam bananem po prostu.