
Przepis na smażony bekon
- Poziom trudności Łatwe przepisy kulinarne
Ocena przepisu
- (5 /5)
- (1 Rating)
Składniki
- 25 dag surowego boczku
- 3 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- ostra papryka
- majeranek
- zioła prowansalskie
Instrukcje
- 1. Boczek kroimy na cieniutkie plastry. Przyda się do tego bardzo ostry nóż. Solimy, obsypujemy pieprzem z każdej strony. Wkładamy do pieca lub mikrofalówki do upieczenia. Temperatura 180′C na 20 min.
- 2. W między czasie przygotowujemy sos czosnkowy: 2 łyżki śmietany 12% i majonezu wymieszać w miseczce widelcem. Posolić i dodać odrobinę pieprzu. Dodać łyżeczkę keczupu oraz wyciśnięte 2 ząbki czosnku. Dla smaku odrobinę magii oraz majeranku.
- 3. Pasta pomidorowa: 2 pomidory zalewamy wrzątkiem. Po 2 minutach wyciągamy, ściągamy skórę, kroimy w kostkę, wrzucamy do małego garnka, wsypujemy odrobinę soli, pieprzu, wyciśnięty ząbek czosnku. Zagotowujemy, blenderem miksujemy dodając majeranek oraz zioła prowansalskie.
- Rodzaj dania :Przepisy na przekąski
- Rodzaj przepisu :Przepisy na kolację
- Składniki :Boczek, Majeranek, Pomidory, Zioła prowansalskie
Autor przepisu
Anna Werelich
Kocham jeść:))) Zdrowo, kolorowo i smacznie. Wartościowe jedzenie sprawia, że czuję się lepszym, sprawniejszym, tryskającym energią człowiekiem! Nie wyobrażam sobie życia bez aktywności. Biegam, ćwiczę jogę i fitness, podróżuję. Jako biolog ( ...
Zobacz więcej przepisów tego autora...Blog Kulinarny na Facebooku
Najnowsze artykuły
- Domowe sposoby na oczyszczanie wątroby
- Jak podnieść odporność? Złote mleko czyli eliksir z rumianku i kurkumy!
- Kumkwat – słoneczne wspomnienie lata
- Nadczynność i Niedoczynność Tarczycy, Choroba Hashimoto i Gravesa-Basedowa – Objawy, Dieta, Leczenie, Badania – Kompendium Wiedzy!
- Alternatywa dla plastikowych butelek PET i nieporęcznych bidonów? Poznaj hit – antybutelkę!
Poradnik kuchenny
Ostatnie przepisy kulinarne
-
Tadżin z warzyw
Specjał kuchni marokańskiej. Garnki tagine dostępne są w naszym sklepie....
Autor przepisu Anna Werelich | -
Oczyszczający sok z buraka
Mieszanka buraków, imbiru, cytryny i jabłka pozytywnie wpływa na oczyszczanie...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Jaglanka z czerwoną soczewicą i wędzoną papryką
Pożywny, sycący pomysł na zupę krem z kaszy jaglanej i...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „marchewkowe oczyszczanie”
Idealny sok na wzmocnie funkcji immunologicznych organizmu. Wykazuje właściwości przeciwzapalne,...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „Zielony eliksir młodości”
Sok na bazie szpinaku, kiwi, geranium, cytryny, gruszki i imbiru....
Autor przepisu Anna Werelich |
- Ostatnie
- Popularne
- Losowe
Oceń ten przepis
1 Osoba/Osób oceniło ten przepis.
Średnia ocena
(5 / 5)
Brak komentarzy.