Ci smakosze, dla których kuchnia włoska to tylko dania z makaronu, mogą być zaskoczeni jej niektórymi potrawami. Jednym z ciekawszych włoskich specjałów jest zupa krem z brzoskwini, w której sporządzeniu może pomóc poniższy przepis. Jest on prosty i niezbyt wymagający, a sporządzona zgodnie z jego zaleceniami zupa jest wyjątkowo ciekawym przysmakiem.

Przepis na zupę krem z brzoskwini
- Poziom trudności Średni
Ocena przepisu
- (5 /5)
- (1 Rating)
Składniki
- brzoskwinie (6 sztuk)
- szalotka (40 dag)
- jedna mała papryczka chili
- sok z brzoskwini (około 0, 5 litra)
- 10 ml białego wina
- 20 ml śmietany
- rozmaryn
- tymianek
- liść laurowy
Instrukcje
- 1. Aby powstała zupa należy najpierw umyć owoce oraz papryczkę, dokładnie je oczyścić i drobno posiekać. W międzyczasie na patelni należy rozgrzać masło, na którym będzie następnie smażona papryka i szalotka. Tak podsmażoną paprykę i szalotkę należy zalać białym winem oraz 1/3 szklanki wody, następnie dodać zioła. Brzoskwinię dodaje się na sam koniec, po czym całość należy dusić przez kilka minut. Po tym czasie wszystkie składniki należy zmiksować i poczekać, aż zupa przestygnie. Jak twierdzą specjaliści, najlepiej smakuje ona po schłodzeniu, dzięki czemu jest idealnym daniem na ciepłe, letnie dni.
- Rodzaj dania :Przepisy na zupy
- Rodzaj przepisu :Przepisy na obiad
- Składniki :Białe wino, Brzoskwinia, Liść laurowy, Papryka chilli, Rozmaryn, Tymianek
Autor przepisu
Anna Werelich
Kocham jeść:))) Zdrowo, kolorowo i smacznie. Wartościowe jedzenie sprawia, że czuję się lepszym, sprawniejszym, tryskającym energią człowiekiem! Nie wyobrażam sobie życia bez aktywności. Biegam, ćwiczę jogę i fitness, podróżuję. Jako biolog ( ...
Zobacz więcej przepisów tego autora...Blog Kulinarny na Facebooku
Najnowsze artykuły
- Domowe sposoby na oczyszczanie wątroby
- Jak podnieść odporność? Złote mleko czyli eliksir z rumianku i kurkumy!
- Kumkwat – słoneczne wspomnienie lata
- Nadczynność i Niedoczynność Tarczycy, Choroba Hashimoto i Gravesa-Basedowa – Objawy, Dieta, Leczenie, Badania – Kompendium Wiedzy!
- Alternatywa dla plastikowych butelek PET i nieporęcznych bidonów? Poznaj hit – antybutelkę!
Poradnik kuchenny
Ostatnie przepisy kulinarne
-
Tadżin z warzyw
Specjał kuchni marokańskiej. Garnki tagine dostępne są w naszym sklepie....
Autor przepisu Anna Werelich | -
Oczyszczający sok z buraka
Mieszanka buraków, imbiru, cytryny i jabłka pozytywnie wpływa na oczyszczanie...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Jaglanka z czerwoną soczewicą i wędzoną papryką
Pożywny, sycący pomysł na zupę krem z kaszy jaglanej i...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „marchewkowe oczyszczanie”
Idealny sok na wzmocnie funkcji immunologicznych organizmu. Wykazuje właściwości przeciwzapalne,...
Autor przepisu Anna Werelich | -
Sok „Zielony eliksir młodości”
Sok na bazie szpinaku, kiwi, geranium, cytryny, gruszki i imbiru....
Autor przepisu Anna Werelich |
- Ostatnie
- Popularne
- Losowe
Oceń ten przepis
1 Osoba/Osób oceniło ten przepis.
Średnia ocena
(5 / 5)
Brak komentarzy.